Foto: uit open bronnen
Serveer met aardappelen, brood of gewoon als voorgerecht
De vis wordt matig zout en dankzij de kruiden is hij geurig. De vis kan tot een maand in de koelkast worden bewaard.
Serveer met aardappelen, brood of gewoon als voorgerecht.
Recept
Ingrediënten:
- lodde – 2kg;
- uien;
- plantaardige olie.
- Marinade:
- water – 1 liter;
- suiker – 100 gr;
- zout – 150 gr;
- 9% azijn – 100 ml;
- zwarte peper – 1 el;
- koriandererwten – 0,5 el;
- laurier – 5 st;
Bereiding:
- Schub de lodde, verwijder het binnenste, de kop, de staart en de vinnen. Was, droog met een papieren handdoek, scheid de filet voorzichtig van de ruggengraat, verwijder grote graten en snijd in plakken van 1,5-2 centimeter dik.
- Breng water aan de kook, voeg suiker, zout, zwarte peper, koriander en laurier toe, roer tot zout en suiker zijn opgelost, haal van het vuur, giet azijn erbij en laat afkoelen.
- Snijd de uien in ringen.
- Leg de vis in een geëmailleerd bakje, giet de marinade erover, leg er een gewicht op en zet het 24 uur in de koelkast. Giet dan de marinade af, doe de vis over in een bakje, overlappend met de uien, giet er plantaardige olie over en laat het 1-2 uur trekken.
