Champignonsoep met boekweitgrutten: een lekker recept voor een vleesloos gerecht

Foto: uit open bronnen

Champignonsoep met boekweitgrutten – eenvoudig recept

Het kost niet veel tijd om deze soep te bereiden, want hij wordt zonder vlees gekookt.

Kook hiervoor aardappelen met boekweit, bak champignons met uien, wortelen en paprika’s, combineer alles en in een paar minuten is de soep klaar.

Recept

Ingrediënten:

  • water 1, 5 liter
  • boekweitgrutten 3 el.
  • champignons 400 g
  • aardappelen 250 g
  • ui 1 st.
  • wortelen 1 st.
  • paprika ½ stuk
  • laurierblad 1 st.
  • plantaardige olie 2 el.
  • boter 1 el.
  • gemalen zwarte peper
  • zout

Bereiding:

  1. Spoel de boekweitgrutten af met koud water.
  2. Was de champignons en snijd ze in middelgrote stukken.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
  4. Pel de uien, wortels en paprika’s en snijd ze in kleine blokjes.
  5. Verhit groente- en boterolie in een koekenpan op middelhoog vuur, doe uien en wortels erin, bak 2-3 minuten, voeg dan champignons en paprika toe en laat 10 minuten sudderen.
  6. Giet water in een steelpan, breng het aan de kook, doe er aardappels en boekweit in en kook het vanaf het moment van koken 10 minuten. Doe de champignons en groenten in de pan, zout, voeg laurier en gemalen zwarte peper toe en laat drie minuten koken. Laat de soep 10-15 minuten trekken.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Handige tips en life hacks voor dagelijks gebruik