Foto: uit openbare bronnen
Het populaire dessert kan zelfs worden gemaakt zonder de oven aan te zetten
Vrouwen die gewend zijn om thuis zoetigheden te maken, weten dat cheesecake op verschillende manieren gemaakt kan worden – niet alleen in de oven, maar zelfs op een waterbad, klassiek of bes. Leer hoe je cheesecake maakt zonder te bakken volgens het recept van de chef.
Hoe cheesecake maken – beproefd recept
Kirbie Cravings deelt een unieke methode en hoe je cheesecake maakt met cottage cheese zodat het zacht en luchtig is. Jennifer Lee, auteur van vele kookboeken, gelooft dat slechts drie ingrediënten genoeg zijn om een heerlijk en smakelijk dessert te maken.
Ingrediënten:
- 170 gram kwarkwrongel 5% of 9%;
- vier eieren;
- witte chocolade.
Cheesecake van kwark zonder bakken, volgens de auteur van het recept, kan onmiddellijk worden bereid en lange tijd worden bewaard – na verloop van tijd blijft hij nog steeds even lekker.
Bereiding:
- Eerst moet je kwark en eidooiers in één pot combineren en met een mixer tot een homogene consistentie kloppen. Smelt vervolgens witte chocolade en meng dit door het kwarkmengsel. Maak tegelijkertijd een diepe, droge kom klaar, klop de eiwitten met een mixer tot stijve pieken en meng ze voorzichtig door het deeg.
- Bereid een waterbad voor, zet de bakvorm erop en giet het verkregen mengsel erin. Bak de kwarktaart op deze manier 45 minuten en zet hem dan nog eens 45 minuten in een koude oven, zonder hem aan te zetten. Zet het daarna meteen in de koelkast om het dessert te laten opstijven.
Jennifer Lee waarschuwt dat het waterbad niet te diep moet zijn, anders wordt de cheesecake dicht. Je moet het dessert ook niet te lang in de oven laten staan, want als je de tijd verlengt, kan de zoetheid “bezinken”. Toch verzekert de kok dat zo’n taart enkele dagen in de koelkast kan worden bewaard en niets aan smaak verliest. Voor het opdienen kan het bestrooid worden met geraspte chocolade of poedersuiker.
