Mals als room: recept voor de beste kippenleverpaté

Foto: uit open bronnen

Het recept bevat minimale ingrediënten, betaalbare producten en stapsgewijze instructies voor een perfecte consistentie.

Bron:

Paté van kippenlever is een voedzaam gerecht dat gemakkelijk thuis in een paar minuten te maken is. Het recept bevat een minimum aan ingrediënten, beschikbare producten en stapsgewijze instructies voor een perfecte consistentie. Dit meldt RBC-Oekraïne met verwijzing naar het YouTube-kanaal van de Oekraïense chef-kok Ivan Yanyuk.

Recept voor heerlijke paté

Ingrediënten:

  • ui – 300 g
  • wortelen – 1 st.
  • selderij – 300 g
  • knoflook – 2 teentjes
  • lever – 800 g
  • laurierblad – 2 st.
  • boter – 300 g
  • witte droge wijn – 100 g
  • room – 350 ml
  • zout en peper – naar smaak

Bereiding:

  1. Snijd de uien in blokjes en de wortelen in halve ringen.
  2. Bak de groenten goudbruin en voeg de gehakte selderij, knoflook en laurier toe. Voeg als het gaar is meer olie toe.
  3. Ontdoe de lever van de vetklieren en voeg toe aan de panbak.
  4. Als de lever gebakken is, giet je de wijn erbij en bak je hem 3 minuten. Giet de room erbij en voeg de kruiden toe. Bak nog 20 min.
  5. Haal van het vuur, verwijder het laurierblad en voeg 200 g boter toe.
  6. Roer het mengsel met een mixer door elkaar en zet het in de koelkast om op te stijven.

De site is niet veilig! Al je gegevens lopen gevaar: wachtwoorden, browsergeschiedenis, persoonlijke foto’s, bankpasjes en andere persoonlijke gegevens worden gebruikt door aanvallers.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Handige tips en life hacks voor dagelijks gebruik