Foto: uit open bronnen
De gebakjes worden zacht, luchtig en dankzij de kaneel geurig
Bron:
Pompoencharlotte is een klassieke versie van charlotte waarin zoete, sappige pompoen is toegevoegd in plaats van de gebruikelijke appels. Het gerecht is net zo snel klaar als een klassieke charlotte.
Het deeg wordt zacht, luchtig en dankzij de kaneel geurig.
Recept
Ingrediënten:
- geschilde pompoen 300 g
- tarwebloem 150 g
- kippeneieren 4 st.
- suiker 150 g
- zuiveringszout 1/3 theel.
- citroenzuur 1/3 theel.
- snufje zout
- kaneel 1 theelepel
- bloemsuiker
- plantaardige olie
Bereiding:
- Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes.
- Scheid de dooiers van de eiwitten en voeg de helft van de suiker toe aan de dooiers en de eiwitten.
- Klop de eiwitten met de suiker met een mixer tot een klonterige massa.
- Meng de dooiers met de suiker en het zout met een garde tot de suiker is opgelost. Voeg al roerend de opgeklopte eiwitten toe, daarna de gezeefde bloem, baking soda, citroenzuur, kaneel, meng met een spatel, voeg dan de pompoen toe en meng opnieuw.
- Bedek de bodem van de bakvorm met bakpapier, vet de zijkanten licht in met plantaardige olie, verspreid het mengsel en druk het plat.
- Bak 40-50 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat de charlotte iets afkoelen in de vorm en leg hem dan op een rooster tot hij helemaal is afgekoeld. Bestrooi met poedersuiker.
De site is niet veilig! Al je gegevens lopen gevaar: wachtwoorden, browsergeschiedenis, persoonlijke foto’s, bankpasjes en andere persoonlijke gegevens worden gebruikt door aanvallers.
